04.09.2010 21:01

ministerstvo

Z korespondence s Ministerstvem:

Na dotaz, zda mohu přednášet na školách o mých neblahých životních zkušenostech, mi bylo odpovězeno takto:

Vážený pane Brejcho,
i já si myslím, že Váš záměr je velmi chvályhodný a VELMI společensky užitečný.
V přílohách zasílám kontakt na dvě pracoviště MŠMT - jedno umožňuje akreditaci dalšího vzdělávání "obecně", dospělých, mládeže i dětí, druhý umožňuje akreditaci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (i přednášky pro pedagogy na "Vaše téma" může v pozitivní osvětě ve školách  pomoci - dodáním "materiálu" pedagogům  do výuky, čímž rozšíříte zprostředkovaně okruh své osobní působnosti). Přeji Vám upřímně chuť i vytrvalost v této Vaší záslužné práci.
                S pozdravem
                PhDr. Iva Jurečková, CSc.
                odbor 81 MŠMT
 

A také takto:

Dobrý den,
vzdělávací program pro žáky si v podstatě akreditovat nemůžete. Mohl byste si akreditovat vzdělávací program pro učitele v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. Podmínkou je, že máte k takové činnosti živnostenské oprávnění, příslušné vzdělání a praxi. Podmínky akreditace upravuje zákon č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících, vyhláška 317/2005 Sb. o DVPP a metodické doporučení na

 S pozdravem
 PhDr. Dana Hamerníková
 odbor organizačně správních činností a dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků
 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
 Karmelitská 7, 118 12 Praha 1
 tel.: 257193247

Dobrý den,
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy má zmocnění na základě § 108 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů k akreditaci rekvalifikačních programů. Pakliže tedy chcete získat akreditaci MŠMT, můžete ji získat jen pro pořádání rekvalifikačních kurzů. Vzdělávací program musí být pojat jako rekvalifikační - musí vést k získání plné kvalifikace k výkonu určité pracovní činnosti uplatnitelné na trhu práce a obsah a rozsah vzdělávání nesmí být upraven jiným právním předpisem (např. Obsluha stavebních strojů.). Rekvalifikační kurzy jsou primárně určeny pro dospělé, nezaměstnané registrované na úřadech práce a pro zájemce o zaměstnání.
Vámi popisované přednášky rekvalifikační nejsou a tudíž není možné je naším ani jiným odborem na MŠMT akreditovat. Vzhledem k tomu, že vzdělávací činnost je činnost volná, můžete ji realizovat pouze na základě živnostenského oprávnění.
Přeji hezký den a jsem s pozdravem
Mgr. Lenka Vlčková

vedoucí úseku akreditace rekvalifikačních programů
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
odbor dalšího vzdělávání
Karmelitská 7
118 12 Praha 1
Tel.: +420 234 811 487

—————

Zpět


Kontakt

Blanka a Jiří Brejchovi

Mírová 871
561 51 LETOHRAD


775577996